Diós és nutellás leveles csiga recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Továbbá:
- 15 dkg vaj
- 1 ek liszt
A diós töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
A nutelláshoz:
- 20 dkg nutella
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 20×20 cm-es darabra nyújtjuk.
A tészta közepébe tesszük a nem hideg vajat, amit a lisztben meghempergetünk.
A tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk.
Ezután 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 15 percenként.
A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk.
Végül 2- 3 mm-re kinyújtjuk.
Keresztben ketté vágtam, fele diós, a másik fele nutellás lett.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük.
Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1 cm-es darabokba vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
20 percet még kelni hagyjuk, majd tojásfehérjével lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük
20 db csiga sült ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »