Diós és nutellás leveles csiga recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Továbbá:
- 15 dkg vaj
- 1 ek liszt
A diós töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
A nutelláshoz:
- 20 dkg nutella
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 20×20 cm-es darabra nyújtjuk.
A tészta közepébe tesszük a nem hideg vajat, amit a lisztben meghempergetünk.
A tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk.
Ezután 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 15 percenként.
A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk.
Végül 2- 3 mm-re kinyújtjuk.
Keresztben ketté vágtam, fele diós, a másik fele nutellás lett.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük.
Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1 cm-es darabokba vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
20 percet még kelni hagyjuk, majd tojásfehérjével lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük
20 db csiga sült ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »