Diós és nutellás leveles csiga recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Továbbá:
- 15 dkg vaj
- 1 ek liszt
A diós töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
A nutelláshoz:
- 20 dkg nutella
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 20×20 cm-es darabra nyújtjuk.
A tészta közepébe tesszük a nem hideg vajat, amit a lisztben meghempergetünk.
A tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk.
Ezután 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 15 percenként.
A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk.
Végül 2- 3 mm-re kinyújtjuk.
Keresztben ketté vágtam, fele diós, a másik fele nutellás lett.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük.
Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1 cm-es darabokba vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
20 percet még kelni hagyjuk, majd tojásfehérjével lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük
20 db csiga sült ki.