Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csiga recept

Diós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg sima liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 dkg élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • csipet só
    • 10 dkg margarin
    • 1 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-1,5 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 15-18 dkg darált dió
    • 3 ek cukor
    • 3-4 ek baracklekvár

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojást felverjük és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.

    A lisztet átszitáljuk a sütőporral, a csipet sóval és a porcukorral, majd egy kis mélyedést készítünk amiben egy kevés tejjel feloldjuk az élesztőt.

    Beletesszük a tejfölt, a puha margarint és a tojást, majd kis adagokban a langyos tejet hozzáadva szép sima, puha tésztát gyúrunk, végül letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

    Ezalatt a diótölteléket elkészítjük, amihez a hozzávalóit összekeverjük. A könnyen kenhető állagát a dió illetve a lekvár hozzáadásával korrigáljuk, ha szükséges.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen hosszúkás téglalap formára, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és a tölteléket rákenjük úgy, hogy az egyik, hosszabb feléből elhagyunk 2-3 cm-t, amit megkenünk a félretett tojással. Ez azért kell, mert a tekercs vége jól összeragad és süléskor kerek marad a csiga.

    Feltekerjük és 1,5 cm-es szeletkre vágjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük úgy, hogy süléskor kissé terjeszkedni tudjanak.

    200 fokosra előmelegetített sütőben 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.

    Még forrón porcukrot szitálunk rá és 6-7 percig a tepsiben hagyjuk. Ebből a mennyiségből 2,5 sütőlemeznyi csigát készítettem.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá