Diós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg sima liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg margarin
- 1 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-1,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 15-18 dkg darált dió
- 3 ek cukor
- 3-4 ek baracklekvár
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A tojást felverjük és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, a csipet sóval és a porcukorral, majd egy kis mélyedést készítünk amiben egy kevés tejjel feloldjuk az élesztőt.
Beletesszük a tejfölt, a puha margarint és a tojást, majd kis adagokban a langyos tejet hozzáadva szép sima, puha tésztát gyúrunk, végül letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Ezalatt a diótölteléket elkészítjük, amihez a hozzávalóit összekeverjük. A könnyen kenhető állagát a dió illetve a lekvár hozzáadásával korrigáljuk, ha szükséges.
A tésztát enyhén lisztezett felületen hosszúkás téglalap formára, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és a tölteléket rákenjük úgy, hogy az egyik, hosszabb feléből elhagyunk 2-3 cm-t, amit megkenünk a félretett tojással. Ez azért kell, mert a tekercs vége jól összeragad és süléskor kerek marad a csiga.
Feltekerjük és 1,5 cm-es szeletkre vágjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük úgy, hogy süléskor kissé terjeszkedni tudjanak.
200 fokosra előmelegetített sütőben 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón porcukrot szitálunk rá és 6-7 percig a tepsiben hagyjuk. Ebből a mennyiségből 2,5 sütőlemeznyi csigát készítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









