Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojást felverjük és 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, a csipet sóval és a porcukorral, majd egy kis mélyedést készítünk amiben egy kevés tejjel feloldjuk az élesztőt.
Beletesszük a tejfölt, a puha margarint és a tojást, majd kis adagokban a langyos tejet hozzáadva szép sima, puha tésztát gyúrunk, végül letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Ezalatt a diótölteléket elkészítjük, amihez a hozzávalóit összekeverjük. A könnyen kenhető állagát a dió illetve a lekvár hozzáadásával korrigáljuk, ha szükséges.
A tésztát enyhén lisztezett felületen hosszúkás téglalap formára, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és a tölteléket rákenjük úgy, hogy az egyik, hosszabb feléből elhagyunk 2-3 cm-t, amit megkenünk a félretett tojással. Ez azért kell, mert a tekercs vége jól összeragad és süléskor kerek marad a csiga.
Feltekerjük és 1,5 cm-es szeletkre vágjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük úgy, hogy süléskor kissé terjeszkedni tudjanak.
200 fokosra előmelegetített sütőben 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón porcukrot szitálunk rá és 6-7 percig a tepsiben hagyjuk. Ebből a mennyiségből 2,5 sütőlemeznyi csigát készítettem.
Jó étvágyat kívánok!