Diós briós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 7 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek rum
- csipet só
Töltelék:
- 12 tk darált dió
- ízlés szerint porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint őrölt fahéj
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót, rumot és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, akkor öntjük hozzá az olvasztott margarint és tovább dagasztjuk.
A tetejét liszttel megszórjuk, langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket, melyhez a hozzávalókat csak összekeverjük.
Kelés után a tésztát a kelesztőtálból lisztezett felületre kiborítjuk, átgyúrjuk majd 12 egyenlő részre osztjuk. A tészták közepébe az ujjunkkal mélyedést formázunk és a töltelékkel megtöltjük.
Ezt követően a tölteléket belecsomagoljuk a tésztába és kb 14*8 cm nagyságúra nyújtjuk. Egy késsel a hosszanti oldallal párhuzamosan öt egyforma csíkot vágunk, úgy, hogy a két széle egyben maradjon, majd ellentétes irányban megcsavarjuk és mint a csigát, feltekerjük. Kivajazott muffinformába rakjuk.
A többi labdával is így járunk el.
Ha elkészültünk, akkor még kb fél órát kelesztjük, majd felvert tojással a tetejét lekenjük, előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »