Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós briós recept

Diós briós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 7 dkg porcukor
    • 8 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek rum
    • csipet só

    Töltelék:

    • 12 tk darált dió
    • ízlés szerint porcukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • ízlés szerint őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót, rumot és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, akkor öntjük hozzá az olvasztott margarint és tovább dagasztjuk.

    A tetejét liszttel megszórjuk, langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket, melyhez a hozzávalókat csak összekeverjük.

    Kelés után a tésztát a kelesztőtálból lisztezett felületre kiborítjuk, átgyúrjuk majd 12 egyenlő részre osztjuk. A tészták közepébe az ujjunkkal mélyedést formázunk és a töltelékkel megtöltjük.

    Ezt követően a tölteléket belecsomagoljuk a tésztába és kb 14*8 cm nagyságúra nyújtjuk. Egy késsel a hosszanti oldallal párhuzamosan öt egyforma csíkot vágunk, úgy, hogy a két széle egyben maradjon, majd ellentétes irányban megcsavarjuk és mint a csigát, feltekerjük. Kivajazott muffinformába rakjuk.

    A többi labdával is így járunk el.

    Ha elkészültünk, akkor még kb fél órát kelesztjük, majd felvert tojással a tetejét lekenjük, előmelegített sütőben készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá