Diós briós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 7 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek rum
- csipet só
Töltelék:
- 12 tk darált dió
- ízlés szerint porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint őrölt fahéj
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojást, sót, rumot és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, akkor öntjük hozzá az olvasztott margarint és tovább dagasztjuk.
A tetejét liszttel megszórjuk, langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket, melyhez a hozzávalókat csak összekeverjük.
Kelés után a tésztát a kelesztőtálból lisztezett felületre kiborítjuk, átgyúrjuk majd 12 egyenlő részre osztjuk. A tészták közepébe az ujjunkkal mélyedést formázunk és a töltelékkel megtöltjük.
Ezt követően a tölteléket belecsomagoljuk a tésztába és kb 14*8 cm nagyságúra nyújtjuk. Egy késsel a hosszanti oldallal párhuzamosan öt egyforma csíkot vágunk, úgy, hogy a két széle egyben maradjon, majd ellentétes irányban megcsavarjuk és mint a csigát, feltekerjük. Kivajazott muffinformába rakjuk.
A többi labdával is így járunk el.
Ha elkészültünk, akkor még kb fél órát kelesztjük, majd felvert tojással a tetejét lekenjük, előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »