Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes rózsakalács recept

Cukormentes rózsakalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,25 dl tej
    • 30 g puha vaj
    • 175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 50 g finomliszt
    • 25 g búzasikér
    • 15 g élesztő
    • 25 g negyedannyi, ugyanannyi édesítőszer
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukormentes mogyorókrém

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk (kb 50*20 cm), majd rákenjük a mogyorókrémet a tészta 3/4-ére, lentről is felhajtjuk a szabadon maradt tésztát és fentről is ráhajtjuk. Kicsit még nyújtunk rajta, majd 12 egyenlő részre vágjuk.

    A részeken egyenként 2-2 bemetszést ejtünk (de ne vágjuk át teljesen!), így lesz 3 szála az adott tésztának. A 2 szálat összefonjuk, majd feltekerjük.

    A feltekert tésztát egy muffinpapírral bélelt muffinsütő mélyedésébe tesszük. Az összes tésztával így járunk el, majd kb 30 percig kelesztjük.

    180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá