Cukormentes rózsakalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 30 g puha vaj
- 175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g finomliszt
- 25 g búzasikér
- 15 g élesztő
- 25 g negyedannyi, ugyanannyi édesítőszer
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukormentes mogyorókrém
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk (kb 50*20 cm), majd rákenjük a mogyorókrémet a tészta 3/4-ére, lentről is felhajtjuk a szabadon maradt tésztát és fentről is ráhajtjuk. Kicsit még nyújtunk rajta, majd 12 egyenlő részre vágjuk.
A részeken egyenként 2-2 bemetszést ejtünk (de ne vágjuk át teljesen!), így lesz 3 szála az adott tésztának. A 2 szálat összefonjuk, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy muffinpapírral bélelt muffinsütő mélyedésébe tesszük. Az összes tésztával így járunk el, majd kb 30 percig kelesztjük.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »