Cukormentes rózsakalács recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 30 g puha vaj
- 175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g finomliszt
- 25 g búzasikér
- 15 g élesztő
- 25 g negyedannyi, ugyanannyi édesítőszer
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukormentes mogyorókrém
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk (kb 50*20 cm), majd rákenjük a mogyorókrémet a tészta 3/4-ére, lentről is felhajtjuk a szabadon maradt tésztát és fentről is ráhajtjuk. Kicsit még nyújtunk rajta, majd 12 egyenlő részre vágjuk.
A részeken egyenként 2-2 bemetszést ejtünk (de ne vágjuk át teljesen!), így lesz 3 szála az adott tésztának. A 2 szálat összefonjuk, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy muffinpapírral bélelt muffinsütő mélyedésébe tesszük. Az összes tésztával így járunk el, majd kb 30 percig kelesztjük.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.