Csokoládé pudingos kalács recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1,5 evőkanál étolaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 250 ml tej
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérjének a felvert habja
A krémhez:
- 350 ml tej
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg margarin
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjukhozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit. 2-2 rudat összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »