Csokoládé pudingos kalács recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1,5 evőkanál étolaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 250 ml tej
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérjének a felvert habja
A krémhez:
- 350 ml tej
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg margarin
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjukhozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit. 2-2 rudat összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »