Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé pudingos kalács recept

Csokoládé pudingos kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 2 rúdhoz:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1,5 evőkanál étolaj
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 250 ml tej
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérjének a felvert habja

    A krémhez:

    • 350 ml tej
    • 2 cs csokoládés pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 12,5 dkg margarin

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjukhozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.

    Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

    Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit. 2-2 rudat összefonunk.

    Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük.

    190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá