Csokoládé pudingos kalács recept
Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1,5 evőkanál étolaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 250 ml tej
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérjének a felvert habja
A krémhez:
- 350 ml tej
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg margarin
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjukhozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit. 2-2 rudat összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










