Csokoládé pudingos kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 250 ml tej
  • 2 kisebb tojás fehérjének a felvert habja

A krémhez:

  • 350 ml tej
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg margarin

A tetejére:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjukhozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.

Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit. 2-2 rudat összefonunk.

Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük.

190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!