Csokis kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olvasztott margarin (kb 5 dkg)
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, tojások sárgájával, porcukorral, étolajjal, sóval és jól kidagasztjuk.
Latakarva duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a puha margarint alaposan kikeverjük a cukorral és kakaóporral.
A megkelt tésztát hat részre osztjuk, egymás után mindet kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, téglalap alakúra és lekenjük a csokis krémmel.
6 csokis rudat kapunk, amit kettesével összefonunk. Egy gáztepsit kivajazunk és 1 tojással lekenve a kalácsokat még fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütjük, még forrón olvasztott margarinnal megkenjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. A kifolyt csokikrémet magába fogja szívni. Még melegen olvasztott margarinnal megkenjük!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »