Csokis kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olvasztott margarin (kb 5 dkg)
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, tojások sárgájával, porcukorral, étolajjal, sóval és jól kidagasztjuk.
Latakarva duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a puha margarint alaposan kikeverjük a cukorral és kakaóporral.
A megkelt tésztát hat részre osztjuk, egymás után mindet kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, téglalap alakúra és lekenjük a csokis krémmel.
6 csokis rudat kapunk, amit kettesével összefonunk. Egy gáztepsit kivajazunk és 1 tojással lekenve a kalácsokat még fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütjük, még forrón olvasztott margarinnal megkenjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. A kifolyt csokikrémet magába fogja szívni. Még melegen olvasztott margarinnal megkenjük!