Csokis farsangi fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- kb 2 dl langyos tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 3 cl rum
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A bevonathoz:
- 7 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- 7 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- kókuszreszelék ízlés szerint
- dekorcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom.
A lisztet tálba szitálom és elkeverem a sóval, majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a rumot, a megkelt élesztőt és jól kidolgozom. Utolára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztok.
Latakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztem.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtom és fánkszaggatóval kiszúrom. A leeső részeket újra összegyúrom és kiszaggatom.
Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztem.
Felhevített étolajban kisütöm a tésztákat. Ujjammal lyukat nyomkodok a közepébe, majd lyukas felével lefel, beleengedem az olajba, majd fedővel lefedve pisora sütöm az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütöm. Papírtörlőre szedve leitatom a fánkokról az olajat.
A csokoládékat az étolajjal felolvasztom, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártom. Színes dekorcukorralés kókuszreszelékkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »