Csokis farsangi fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- kb 2 dl langyos tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 3 cl rum
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A bevonathoz:
- 7 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- 7 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- kókuszreszelék ízlés szerint
- dekorcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom.
A lisztet tálba szitálom és elkeverem a sóval, majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a rumot, a megkelt élesztőt és jól kidolgozom. Utolára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztok.
Latakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztem.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtom és fánkszaggatóval kiszúrom. A leeső részeket újra összegyúrom és kiszaggatom.
Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztem.
Felhevített étolajban kisütöm a tésztákat. Ujjammal lyukat nyomkodok a közepébe, majd lyukas felével lefel, beleengedem az olajba, majd fedővel lefedve pisora sütöm az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütöm. Papírtörlőre szedve leitatom a fánkokról az olajat.
A csokoládékat az étolajjal felolvasztom, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártom. Színes dekorcukorralés kókuszreszelékkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »