Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis fánk recept

Csokis fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 30 g élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csipet só
    • 5 ek porcukor
    • 70 dkg finomliszt
    • 6 dl étolaj
    • 2 tábla étcsokoládé
    • 1 doboz szórócukor

    Elkészítése:

    A langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyre tesszük pihenni, amíg fel nem fut az élesztő.

    Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet.

    Egy kisebb tálban a tojássárgáját, porcukorral, sóval és egy dl olajjal kikeverjük.

    A liszthez adjuk a felfutott élesztőt és a tojásos keveréket. Ezt egyneművé dolgozzuk kézzel vagy gép segítségével, majd letakarjuk és pihentetjük amíg duplájára nem kel. Ez kb 1 óra.

    Amikor kellően megkelt, lisztezett pultra borítjuk és kézzel 1-1, 5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. 15 percet pihentetjük.

    Egy pohárral vagy pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk és a közepét az ujjunkkal benyomjuk. 15 percet ismét pihentetjük.

    5 dl olajat felmelegítünk közepes lángon. Ebben megsütjük a fánkok mindkét oldalát egyenletesen a fánkoknak. A megsült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük.

    A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ebbe mártjuk a fánkok egyik oldalát, majd a szórócukorral megszórjuk.
    Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá