Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyre tesszük pihenni, amíg fel nem fut az élesztő.
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet.
Egy kisebb tálban a tojássárgáját, porcukorral, sóval és egy dl olajjal kikeverjük.
A liszthez adjuk a felfutott élesztőt és a tojásos keveréket. Ezt egyneművé dolgozzuk kézzel vagy gép segítségével, majd letakarjuk és pihentetjük amíg duplájára nem kel. Ez kb 1 óra.
Amikor kellően megkelt, lisztezett pultra borítjuk és kézzel 1-1, 5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. 15 percet pihentetjük.
Egy pohárral vagy pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk és a közepét az ujjunkkal benyomjuk. 15 percet ismét pihentetjük.
5 dl olajat felmelegítünk közepes lángon. Ebben megsütjük a fánkok mindkét oldalát egyenletesen a fánkoknak. A megsült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ebbe mártjuk a fánkok egyik oldalát, majd a szórócukorral megszórjuk.
Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.