Csokipudingos kalács recept
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A liszet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt az olajat és a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.
Leteakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A cukros tejben megfőzzük a pudingport, majd ha már langyosra hűlt elkekeverjük benne a vajat.
A megkelt tésztát három részre osztjuk, mindegyik részt kb 50*15 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
A három rudat összefonjuk, a végeket a kalács alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt formába (30*15 cm) tesszük, majd 20 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









