Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-ribizlis csiga recept

Vaníliás-ribizlis csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg búza finomliszt
    • 25 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
    • 8 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 1 csomag porélesztő
    • 6 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Ribizliszósz:

    • 400 g ribizli (fagyasztott vagy friss)
    • 80 g cukor
    • 15 g kukoricakeményítő 3 cl vízben elkeverve
    • 1 kk kardamom
    • 1 kk fahéj
    • 1 kk reszelt citromhéj

    Puding:

    • 2 csomag vanília ízű, főzős pudingpor
    • 7 dl tej
    • 6 ek cukor

    Elkészítése:

    A cukrot és a porélesztőt összekeverjük a langyos tejjel, majd hagyjuk felfutni. A liszthez hozzákeverjük az élesztős tejet, a puha vajat, a sót és a tojást. Kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.

    A ribizlit a cukorral együtt felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a fűszereket.

    Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.

    A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, 4/5-ét megkenjük pudinggal, majd ribizliszósszal és a töltelékkel megkent irányból feltekerjük. 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk, megszúrjuk aprított pisztáciával.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába tesszük, 15 percig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben (180°C) 25-30 perc alatt megsütjük (tortaformában kb +10 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá