Vaníliás-ribizlis csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg búza finomliszt
- 25 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 8 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag porélesztő
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Ribizliszósz:
- 400 g ribizli (fagyasztott vagy friss)
- 80 g cukor
- 15 g kukoricakeményítő 3 cl vízben elkeverve
- 1 kk kardamom
- 1 kk fahéj
- 1 kk reszelt citromhéj
Puding:
- 2 csomag vanília ízű, főzős pudingpor
- 7 dl tej
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A cukrot és a porélesztőt összekeverjük a langyos tejjel, majd hagyjuk felfutni. A liszthez hozzákeverjük az élesztős tejet, a puha vajat, a sót és a tojást. Kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
A ribizlit a cukorral együtt felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a fűszereket.
Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, 4/5-ét megkenjük pudinggal, majd ribizliszósszal és a töltelékkel megkent irányból feltekerjük. 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk, megszúrjuk aprított pisztáciával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába tesszük, 15 percig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben (180°C) 25-30 perc alatt megsütjük (tortaformában kb +10 perc).