Vaníliás-ribizlis csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg búza finomliszt
- 25 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 8 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag porélesztő
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Ribizliszósz:
- 400 g ribizli (fagyasztott vagy friss)
- 80 g cukor
- 15 g kukoricakeményítő 3 cl vízben elkeverve
- 1 kk kardamom
- 1 kk fahéj
- 1 kk reszelt citromhéj
Puding:
- 2 csomag vanília ízű, főzős pudingpor
- 7 dl tej
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A cukrot és a porélesztőt összekeverjük a langyos tejjel, majd hagyjuk felfutni. A liszthez hozzákeverjük az élesztős tejet, a puha vajat, a sót és a tojást. Kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
A ribizlit a cukorral együtt felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a fűszereket.
Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, 4/5-ét megkenjük pudinggal, majd ribizliszósszal és a töltelékkel megkent irányból feltekerjük. 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk, megszúrjuk aprított pisztáciával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába tesszük, 15 percig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben (180°C) 25-30 perc alatt megsütjük (tortaformában kb +10 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »