Hozzávalók:
Tészta:
Ribizliszósz:
Puding:
Elkészítése:
A cukrot és a porélesztőt összekeverjük a langyos tejjel, majd hagyjuk felfutni. A liszthez hozzákeverjük az élesztős tejet, a puha vajat, a sót és a tojást. Kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
A ribizlit a cukorral együtt felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a fűszereket.
Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, 4/5-ét megkenjük pudinggal, majd ribizliszósszal és a töltelékkel megkent irányból feltekerjük. 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk, megszúrjuk aprított pisztáciával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába tesszük, 15 percig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben (180°C) 25-30 perc alatt megsütjük (tortaformában kb +10 perc).