Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliapudingos csiga recept

Vaníliapudingos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3–4 evőkanál cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál cukor
    • 4 dl tej

    Elkészítése

    A pudingot a cukros tejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.

    A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojást és a tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük összedolgozni, és mielőtt teljesen összeállna a tészta, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Addig gyúrjuk, amíg sima, lágy, de jól kezelhető tésztát kapunk.

    A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő.

    Kinyújtjuk kb. 3–4 mm vastagságúra, megkenjük a kihűlt vaníliás pudinggal, majd szorosan feltekerjük. Jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, kisebb távolságot hagyva.

    Letakarva 30 percig pihentetjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp

    Frissen, még langyosan a legfinomabb, de ha kihűlt, egy kis porcukorral megszórva is mennyei. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a tetejét lekenhetjük kevés olvasztott vajjal és megszórhatjuk vaníliás cukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek