Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése
A pudingot a cukros tejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.
A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojást és a tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük összedolgozni, és mielőtt teljesen összeállna a tészta, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Addig gyúrjuk, amíg sima, lágy, de jól kezelhető tésztát kapunk.
A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő.
Kinyújtjuk kb. 3–4 mm vastagságúra, megkenjük a kihűlt vaníliás pudinggal, majd szorosan feltekerjük. Jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, kisebb távolságot hagyva.
Letakarva 30 percig pihentetjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Frissen, még langyosan a legfinomabb, de ha kihűlt, egy kis porcukorral megszórva is mennyei. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a tetejét lekenhetjük kevés olvasztott vajjal és megszórhatjuk vaníliás cukorral.