Putnoki tekercs recept

Elkészítése:
A tésztához a tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a sót, és ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk; ha túl keménynek érezzük, kevés tejet adhatunk hozzá.
Lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rákenjük a előzőleg elkészített tölteléket. Mint a rétest, felcsavarjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a tetejüket azonnal megkenjük tojássárgájával.
Ezután körülbelül 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve cukros tejben megforgatjuk, és még 1-2 percre visszatesszük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlott egyből dupla adagot készíteni, mivel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »