Putnoki tekercs recept

Elkészítése:
A tésztához a tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a sót, és ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk; ha túl keménynek érezzük, kevés tejet adhatunk hozzá.
Lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rákenjük a előzőleg elkészített tölteléket. Mint a rétest, felcsavarjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a tetejüket azonnal megkenjük tojássárgájával.
Ezután körülbelül 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve cukros tejben megforgatjuk, és még 1-2 percre visszatesszük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlott egyből dupla adagot készíteni, mivel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »