Putnoki tekercs recept

Elkészítése:
A tésztához a tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a sót, és ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk; ha túl keménynek érezzük, kevés tejet adhatunk hozzá.
Lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rákenjük a előzőleg elkészített tölteléket. Mint a rétest, felcsavarjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a tetejüket azonnal megkenjük tojássárgájával.
Ezután körülbelül 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve cukros tejben megforgatjuk, és még 1-2 percre visszatesszük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlott egyből dupla adagot készíteni, mivel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »