Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Putnoki tekercs recept

Putnoki tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • diónyi vaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • ½ dl tej
    • 1 ek cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a sót, és ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt.

    Alaposan kidolgozzuk; ha túl keménynek érezzük, kevés tejet adhatunk hozzá.

    Lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rákenjük a előzőleg elkészített tölteléket. Mint a rétest, felcsavarjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a tetejüket azonnal megkenjük tojássárgájával.

    Ezután körülbelül 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve cukros tejben megforgatjuk, és még 1-2 percre visszatesszük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlott egyből dupla adagot készíteni, mivel nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá