Krémsajtos, fehércsokis fahéjas csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 2 csomag porélesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- csipetnyi só
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb. 60 dkg finomliszt
Töltelékhez:
- 12 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:
- 15 dkg fehércsoki
- 15 dkg krémsajt
Elkészítése:
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a fehércsokit mikróban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponet. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos, fehércsokis mázat.
Tipp:
Ha egy igazán puha, fahéjas édességre vágyunk, ez a fahéjas csiga tökéletes választás. Az élesztős tészta könnyű és lágy, amit a gazdag, fahéjas töltelék és a krémsajtos máz tesz igazán ellenállhatatlanná. Elkészítése nem bonyolult, és a kelesztési idő alatt is van időnk másra is. A sütőből frissen kivéve, még melegen a legfinomabb, amikor a máz lágyan rásimul a csigákra. Kiváló választás reggelinek vagy egy különleges desszertnek családi összejövetelekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









