Krémsajtos, fehércsokis fahéjas csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 2 csomag porélesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- csipetnyi só
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 60 dkg finomliszt
Töltelékhez:
- 12 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:
- 15 dkg fehércsoki
- 15 dkg krémsajt
Elkészítése:
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a fehércsokit mikróban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponet. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos, fehércsokis mázat.
Tipp:
Ha egy igazán puha, fahéjas édességre vágyunk, ez a fahéjas csiga tökéletes választás. Az élesztős tészta könnyű és lágy, amit a gazdag, fahéjas töltelék és a krémsajtos máz tesz igazán ellenállhatatlanná. Elkészítése nem bonyolult, és a kelesztési idő alatt is van időnk másra is. A sütőből frissen kivéve, még melegen a legfinomabb, amikor a máz lágyan rásimul a csigákra. Kiváló választás reggelinek vagy egy különleges desszertnek családi összejövetelekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »