Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos, fehércsokis fahéjas csiga recept

Krémsajtos, fehércsokis fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2,5 dl tej
    • 2 csomag porélesztő
    • 10 dkg cukor
    • 8 dkg margarin
    • csipetnyi só
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 60 dkg finomliszt

    Töltelékhez:

    • 12 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 3 evőkanál őrölt fahéj

    Mázhoz:

    • 15 dkg fehércsoki
    • 15 dkg krémsajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.

    Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.

    A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.

    180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a fehércsokit mikróban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponet. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos, fehércsokis mázat.

    Tipp:

    Ha egy igazán puha, fahéjas édességre vágyunk, ez a fahéjas csiga tökéletes választás. Az élesztős tészta könnyű és lágy, amit a gazdag, fahéjas töltelék és a krémsajtos máz tesz igazán ellenállhatatlanná. Elkészítése nem bonyolult, és a kelesztési idő alatt is van időnk másra is. A sütőből frissen kivéve, még melegen a legfinomabb, amikor a máz lágyan rásimul a csigákra. Kiváló választás reggelinek vagy egy különleges desszertnek családi összejövetelekre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá