Hozzávalók:
Tészta:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a fehércsokit mikróban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponet. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos, fehércsokis mázat.
Ha egy igazán puha, fahéjas édességre vágyunk, ez a fahéjas csiga tökéletes választás. Az élesztős tészta könnyű és lágy, amit a gazdag, fahéjas töltelék és a krémsajtos máz tesz igazán ellenállhatatlanná. Elkészítése nem bonyolult, és a kelesztési idő alatt is van időnk másra is. A sütőből frissen kivéve, még melegen a legfinomabb, amikor a máz lágyan rásimul a csigákra. Kiváló választás reggelinek vagy egy különleges desszertnek családi összejövetelekre.