Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés gyúrt rétes recept

Cseresznyés gyúrt  rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • kb 350-400 g tejföl (függ a liszt minőségétől)
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici só

    Rántás:

    • 16 dkg liszt
    • 12 dkg zsír

    Töltelék:

    • 1 kg magozott cseresznye
    • 5 dkg búzadara
    • fahéjas porcukor
    • olaj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

    A nyújtódeszkát vagy pultot vékonyan megszórjuk liszttel, majd amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk a tésztát.

    Közben a rántás elkészítjük a szokásos módon, majd a kinyújtott tésztára kenjük egyenletesen, majd négybe hajtjuk a tésztát, tányérra tesszük, letakarjuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.

    A pihentetett tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyet kiveszünk, a többit betesszük a hűtőbe.

    A tésztát átgyúrjuk, hogy a rántás ne látszódjon benne. Vékonyra kinyújtjuk, olajjal megkenjük, búzadarával megszórjuk. Az egyik szélétől kicsit beljebb kitesszük magozott cseresznyével, fahéjas porcukorral megszórjuk, újabb adag búzadarát szórunk rá, majd feltekerjük.

    A kész tekercset sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük az olaj és tojássárga keverékével. Annyi tésztát veszünk elő és készítünk el, amennyi rétest szeretnénk. Ha nem használjuk fel az összes tésztát, akkor a maradékot egyenként becsomagolva fagyasszuk le.

    180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és pocukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá