Churros csokiszósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál kristálycukor
- csipet só
- 16 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Csokiszószhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
Továbbá:
- olaj a sütéshez
- kristálycukor és őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztához a vajat, a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót lábosba tesszük, addig melegítjük kevergetve, amíg felolvad a vaj. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal addig keverjük folyamatosan, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk kb 5 percig.
Amíg a tészta hűl, egy nagy serpenyőben bőséges olajat melegítünk.
Közben a tésztához robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tésztát habzsákba töltjük és a felforrósodott olajba óvatosan 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tésztábóé. Kb 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok.
A megsült churrost kiszedjük az olajból, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és fahéjjal elkevert kristálycukorban megforgatjuk.
A csokiszószhoz vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzáöntjük a tejszínt és szép simára keverjük.
A kész csokiszósszal kínáljuk. Frissen, forrón az igazi!