Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Churros csokiszósszal recept

Churros csokiszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az égetett tésztához:

    • 6 dkg vaj
    • 2,5 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál kristálycukor
    • csipet só
    • 16 dkg liszt
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Csokiszószhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dl habtejszín

    Továbbá:

    • olaj a sütéshez
    • kristálycukor és őrölt fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat, a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót lábosba tesszük, addig melegítjük kevergetve, amíg felolvad a vaj. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal addig keverjük folyamatosan, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk kb 5 percig.

    Amíg a tészta hűl, egy nagy serpenyőben bőséges olajat melegítünk.

    Közben a tésztához robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tésztát habzsákba töltjük és a felforrósodott olajba óvatosan 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tésztábóé. Kb 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok.

    A megsült churrost kiszedjük az olajból, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és fahéjjal elkevert kristálycukorban megforgatjuk.

    A csokiszószhoz vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzáöntjük a tejszínt és szép simára keverjük.

    A kész csokiszósszal kínáljuk. Frissen, forrón az igazi!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • -->