Churros csokiszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Churros csokiszósszal

Hozzávalók:
Az égetett tésztához:

  • 6 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • csipet só
  • 16 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Csokiszószhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín

Továbbá:

  • olaj a sütéshez
  • kristálycukor és őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A tésztához a vajat, a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót lábosba tesszük, addig melegítjük kevergetve, amíg felolvad a vaj. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal addig keverjük folyamatosan, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk kb 5 percig.

Amíg a tészta hűl, egy nagy serpenyőben bőséges olajat melegítünk.

Közben a tésztához robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tésztát habzsákba töltjük és a felforrósodott olajba óvatosan 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tésztábóé. Kb 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok.

A megsült churrost kiszedjük az olajból, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és fahéjjal elkevert kristálycukorban megforgatjuk.

A csokiszószhoz vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzáöntjük a tejszínt és szép simára keverjük.

A kész csokiszósszal kínáljuk. Frissen, forrón az igazi!