Cantuccinis-szilvás rózsatorta recept
Hozzávalók egy 22-24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg fagyos vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 40 dkg szilva
- fél citrom leve
- 1 tk őrölt fahéj
- kb 4 ek cukor
- 5-6 db cantuccini
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéját, majd közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat.
Azután elkezdjük az egészet összedolgozni lassan adagolva hozzá a tejet és ruganyos tésztává dagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A szilvát kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét, majd sűrűre főzzük.
A cantuccinit egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Az egyik tésztarészt kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, ráreszeljük a fagyos vajat és betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Elkenjük rajta a szilvát, megszórjuk morzsával, azután a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. A tekercset kb 10-12 szeletre vágjuk.
Egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elrendezzük benne a csigákat és 20 percig pihentetjük.
Előmelegített 200 °C-on, kb 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha nem kapunk cantuccini kekszet, darált mandula és keksz keverékével helyettesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









