Cantuccinis-szilvás rózsatorta recept

Hozzávalók egy 22-24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg fagyos vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 40 dkg szilva
- fél citrom leve
- 1 tk őrölt fahéj
- kb 4 ek cukor
- 5-6 db cantuccini
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéját, majd közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat.
Azután elkezdjük az egészet összedolgozni lassan adagolva hozzá a tejet és ruganyos tésztává dagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A szilvát kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét, majd sűrűre főzzük.
A cantuccinit egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Az egyik tésztarészt kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, ráreszeljük a fagyos vajat és betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Elkenjük rajta a szilvát, megszórjuk morzsával, azután a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. A tekercset kb 10-12 szeletre vágjuk.
Egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elrendezzük benne a csigákat és 20 percig pihentetjük.
Előmelegített 200 °C-on, kb 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha nem kapunk cantuccini kekszet, darált mandula és keksz keverékével helyettesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »