Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg zsír vagy vaj
    • 30 dkg főtt áttört burgonya
    • 2 dkg élesztő
    • 2 kávéskanál cukor
    • 3 evőkanál tej
    • 1 + fél  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg só

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1/2 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici pirospaprika

    Elkészítése:

    A lisztet a zsírral, (vagy a vajjal) és a burgonyával összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk.

    Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.

    Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.

    A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben (180 fokon,25-30 perc) szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá