Bounty kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg cukor
- 0,8 dl meleg tej
- csipet só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1,2 dl tej
- 2-3 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg kókusz reszelék
- 1,5 tábla (150 g) tej- vagy étcsokoládé
A sütéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tésztát dagasztunk, kb. 5 percen keresztül. Majd lefedjük egy konyharuhával és kb. 20-30 percig kelni hagyjuk.
Ezután tegyük egy kiolajozott tálba, letakarjuk fóliával és a hűtőbe tesszük 3-4 órára, de akár egy éjszakára is.
Később elővesszük a hűtőből, és fél órát még szobahőmérsékleten hagyjuk. Közben elkészítjük a kókusztölteléket: egy lábasban a tejet, vajat, cukrot és a vanília aromát felmelegítjük. (De ne forraljuk, csak a cukor olvadjon el.) Majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és félretesszük hűlni.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a másfél tábla csokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk, tegyük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és ott folytatjuk az összeállítást.
A kókusztölteléket a középső sávba kanalazzuk, és szépen egyenletesre igazítjuk, majd rátesszük az egész és a fél tábla csokit. A tészta két oldalát egy éles késsel bevagdossuk azonos számú csíkokra.
A tésztacsíkokat felváltva a csoki tetejére hajtogatjuk. Letakarjuk és hagyjuk kb. 30-40 percig pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalács tetejét megkenjük egy kevés vízzel elkevert tojássárgájával, majd kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha melegen szeleteljük (igaz így nehezebb, mintha várunk vele. hogy kicsit kihűljön), akkor még folyékony a belsejében a csokoládé.
Nehéz neki ellenállni, nálunk sosem marad idő arra, hogy kihűljön! :)
Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »