Bounty kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg cukor
- 0,8 dl meleg tej
- csipet só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1,2 dl tej
- 2-3 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg kókusz reszelék
- 1,5 tábla (150 g) tej- vagy étcsokoládé
A sütéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tésztát dagasztunk, kb. 5 percen keresztül. Majd lefedjük egy konyharuhával és kb. 20-30 percig kelni hagyjuk.
Ezután tegyük egy kiolajozott tálba, letakarjuk fóliával és a hűtőbe tesszük 3-4 órára, de akár egy éjszakára is.
Később elővesszük a hűtőből, és fél órát még szobahőmérsékleten hagyjuk. Közben elkészítjük a kókusztölteléket: egy lábasban a tejet, vajat, cukrot és a vanília aromát felmelegítjük. (De ne forraljuk, csak a cukor olvadjon el.) Majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és félretesszük hűlni.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a másfél tábla csokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk, tegyük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és ott folytatjuk az összeállítást.
A kókusztölteléket a középső sávba kanalazzuk, és szépen egyenletesre igazítjuk, majd rátesszük az egész és a fél tábla csokit. A tészta két oldalát egy éles késsel bevagdossuk azonos számú csíkokra.
A tésztacsíkokat felváltva a csoki tetejére hajtogatjuk. Letakarjuk és hagyjuk kb. 30-40 percig pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalács tetejét megkenjük egy kevés vízzel elkevert tojássárgájával, majd kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha melegen szeleteljük (igaz így nehezebb, mintha várunk vele. hogy kicsit kihűljön), akkor még folyékony a belsejében a csokoládé.
Nehéz neki ellenállni, nálunk sosem marad idő arra, hogy kihűljön! :)
Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »