Bejgli recept

Hozzávalók:
A tésztához (amiből 4 rúd lesz):
- 60 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tej
Kenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
A töltelékhez (2 rúd dióshoz és 2 rúd mákoshoz):
- 30 dkg darált mák
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg kristálycukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint: mazsola, őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a lisztet, margarint, zsírt, porcukrot, sót és összemorzsoljuk.
Egy másik tálban az élesztőt, tejet, tojássárgáját összekeverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük és összegyúrjuk.
Felvágjuk 4 darabra, téglalap alakúra igazítjuk és letakarva hidegre tesszük 1 órára.
Közben elkészítjük a töltelékeket. Egy tálba a diót, vaníliás cukrot, citromhéjat elkeverjük. Egy másik tálban a mákot,vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát szintén. Felforraljuk a tejet a cukorral, egyik felét a dióra, másik felét a mákra öntjük és jól elkeverjük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra és rákenjük a töltelékeket egyenletesen, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, megszurkáljuk fogpiszkálóval. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hidegre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Mikor száraz, tojásfehérjével kenjük meg, de most már ellenkező irányban ettől lesz márványos.
Mikor megszáradt előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon kb 30 percig sütjük.
Ha szétrepedne a bejgli, semmi gond, még forrón össze lehet nyomni, a tészta szépen összeilleszthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »