Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagett recept

Bagett
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 38 dkg finomliszt
    • 300 ml langyos víz
    • 10 g élesztő
    • csipetnyi cukor
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt elkeverjük a cukros vízben, majd az egészet a liszthez öntjük és az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk.

    Lágy tésztát kapunk, amit 2 órán keresztül lefedve pihentetünk.

    A sütőt előmelegítjük 240 fokra, a sütő aljába egy tálban vizet teszünk.

    Miközben a sütő melegszik a tésztát két részre osztjuk és bagettet formázunk.

    Megkenjük tojással majd egy éles késsel bevagdossuk.

    A sütő hőfokát visszavesszük 200 fokra és a bagetteket kb 15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá