Bagett

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 38 dkg finomliszt
  • 300 ml langyos víz
  • 10 g élesztő
  • csipetnyi cukor
  • 1 tk só
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az élesztőt elkeverjük a cukros vízben, majd az egészet a liszthez öntjük és az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk.

Lágy tésztát kapunk, amit 2 órán keresztül lefedve pihentetünk.

A sütőt előmelegítjük 240 fokra, a sütő aljába egy tálban vizet teszünk.

Miközben a sütő melegszik a tésztát két részre osztjuk és bagettet formázunk.

Megkenjük tojással majd egy éles késsel bevagdossuk.

A sütő hőfokát visszavesszük 200 fokra és a bagetteket kb 15 perc alatt készre sütjük.