Aranygaluska koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Szóráshoz:
- 20 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Öntethez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kk cukorral felfuttatjuk.
A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A kuglófformát vajjal kikenjük.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.
A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »