Aranygaluska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg olvasztott margarin
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- késhegynyi só
- reszelt citromhéj
A szóráshoz:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
A sodóhoz:
- 1 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- cukor
Elkészítése:
1,5 dl tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot és a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzáadjuk az olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit margarinnal kikenünk és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Rétegenként megszórjuk a cukrozott-darál dióval, mazsolával és citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Kb 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő.
180 fokon kb 30 percig sütjük.
A sodóhoz a pudingport ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a tejjel megfőzünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »