Aranygaluska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg olvasztott margarin
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- késhegynyi só
- reszelt citromhéj
A szóráshoz:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
A sodóhoz:
- 1 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- cukor
Elkészítése:
1,5 dl tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot és a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzáadjuk az olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit margarinnal kikenünk és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Rétegenként megszórjuk a cukrozott-darál dióval, mazsolával és citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Kb 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő.
180 fokon kb 30 percig sütjük.
A sodóhoz a pudingport ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a tejjel megfőzünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »