Almával töltött szalagos fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- olaj a sütéshez
- 5 dkg dió
- 5 dkg baracklekvár
- őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
- 2 alma
- 3 cl rum
- 10 dkg vaj
- só
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 50 dkg finomliszt
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és liszttel kovászt készítünk, amit azután meleg helyen megkelesztünk.
A liszthez adjuk a megkelt élesztős tejet, hozzáöntjük a maradék langyos tejjel elkevert tojássárgájákat, a porcukrot, csipetnyi sót és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A felolvasztott vajat fokozatosan beledolgozzuk és apránként hozzáadjuk a rumot is. A tetejét meghintjük liszttel és letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Az almákat felaprítjuk, meglocsoljuk citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal. A diót durvára vágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és kb 7*7 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre halmozunk egy kevés lekvárt, kevés fahéjas almát, megszórjuk dióval és befedjük egy másik lappal, majd kiszúrjuk a fánkokat. A széleiket lenyomkodjuk, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal és letakarva további 30 percig kelesztjük.
Egy nagy edényben olajat forrósítunk és beleteszünk annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek. Lefedjük, 2 percig sütjük, majd megfordítjuk és most már fedő nélkül aranysárgára sütjük.
A forró fánkokat papírtörlőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »