Almával töltött szalagos fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- olaj a sütéshez
- 5 dkg dió
- 5 dkg baracklekvár
- őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
- 2 alma
- 3 cl rum
- 10 dkg vaj
- só
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 50 dkg finomliszt
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és liszttel kovászt készítünk, amit azután meleg helyen megkelesztünk.
A liszthez adjuk a megkelt élesztős tejet, hozzáöntjük a maradék langyos tejjel elkevert tojássárgájákat, a porcukrot, csipetnyi sót és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A felolvasztott vajat fokozatosan beledolgozzuk és apránként hozzáadjuk a rumot is. A tetejét meghintjük liszttel és letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Az almákat felaprítjuk, meglocsoljuk citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal. A diót durvára vágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és kb 7*7 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre halmozunk egy kevés lekvárt, kevés fahéjas almát, megszórjuk dióval és befedjük egy másik lappal, majd kiszúrjuk a fánkokat. A széleiket lenyomkodjuk, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal és letakarva további 30 percig kelesztjük.
Egy nagy edényben olajat forrósítunk és beleteszünk annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek. Lefedjük, 2 percig sütjük, majd megfordítjuk és most már fedő nélkül aranysárgára sütjük.
A forró fánkokat papírtörlőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »