Almás pite recept

Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristály cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vanília cukor
- Kb 1-2 evőkanál tej
A töltelékhez:1kg alma
- 1 csomag vanília cukor
- kristály cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- búzadara
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.
Ezután kihűtjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.
A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).
Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük
A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »