Almás pite recept

Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristály cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vanília cukor
- Kb 1-2 evőkanál tej
A töltelékhez:1kg alma
- 1 csomag vanília cukor
- kristály cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- búzadara
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.
Ezután kihűtjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.
A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).
Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük
A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »