Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristály cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 csomag vanília cukor
    • Kb 1-2 evőkanál tej

    A töltelékhez:1kg alma

    • 1 csomag vanília cukor
    • kristály cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint
    • búzadara

    Elkészítése:

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.

    Ezután kihűtjük.

    Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.

    A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).

    Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük

    A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá