Almás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristály cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vanília cukor
- Kb 1-2 evőkanál tej
A töltelékhez:1kg alma
- 1 csomag vanília cukor
- kristály cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- búzadara
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.
Ezután kihűtjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.
A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).
Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük
A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.