Almás pite recept
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg kristály cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vanília cukor
- Kb 1-2 evőkanál tej
A töltelékhez:1kg alma
- 1 csomag vanília cukor
- kristály cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- búzadara
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.
Ezután kihűtjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.
A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).
Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük
A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









