Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg kristály cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vanília cukor
  • Kb 1-2 evőkanál tej

A töltelékhez:1kg alma

  • 1 csomag vanília cukor
  • kristály cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • búzadara

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.

Ezután kihűtjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.

A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).

Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük

A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!