Almás-fahéjas túrós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 140 g tejföl
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
- 4-5 db alma
- 1-2 kk fahéj
- ízlés szerint porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A túrót, tojást és a tejfölt összekeverem. Hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot és belereszelem a citrom héját.
A lisztbe belekeverem a sütőport, amit szintén a masszához adagolok. Az almákat hámozom és szeletekre vágom, majd megszórom fahéjjal.
Egy 24 cm-es tortaformát vagy közepes ( vagy kb 25*35 cm-es tepsit) kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a masszát, az almákat pedig egymás mellé ráhelyezem.
200 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütöm a süteményt. Megvárom míg kihűl, majd megszórom porcukorral és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









