Almás-fahéjas túrós sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 140 g tejföl
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
- 4-5 db alma
- 1-2 kk fahéj
- ízlés szerint porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A túrót, tojást és a tejfölt összekeverem. Hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot és belereszelem a citrom héját.
A lisztbe belekeverem a sütőport, amit szintén a masszához adagolok. Az almákat hámozom és szeletekre vágom, majd megszórom fahéjjal.
Egy 24 cm-es tortaformát vagy közepes ( vagy kb 25*35 cm-es tepsit) kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a masszát, az almákat pedig egymás mellé ráhelyezem.
200 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütöm a süteményt. Megvárom míg kihűl, majd megszórom porcukorral és tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.