Almás, fahéjas csigafánk recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
- csipet só
- 1 kiskanál fahéj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 db alma
- 1/ 2 citrom leve
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat, és összedolgozzuk.
Lereszeljük az almát, citromlével lelocsoljuk , az almát kinyomkodjuk és a tésztába dolgozzuk.
Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk és feltekerjük.
2 cm-es darabokra vágjuk,még 20 percet pihentetjük.
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, s fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
Nagyon finom fánk.
Bármikor elkészíthető,sőt tepsiben is süthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »