Almás, fahéjas csigafánk recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
- csipet só
- 1 kiskanál fahéj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 db alma
- 1/ 2 citrom leve
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat, és összedolgozzuk.
Lereszeljük az almát, citromlével lelocsoljuk , az almát kinyomkodjuk és a tésztába dolgozzuk.
Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk és feltekerjük.
2 cm-es darabokra vágjuk,még 20 percet pihentetjük.
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, s fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
Nagyon finom fánk.
Bármikor elkészíthető,sőt tepsiben is süthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »