Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, fahéjas csigafánk recept

Almás, fahéjas csigafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 4 dkg vaj
    • csipet só
    • 1 kiskanál fahéj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 db alma
    • 1/ 2 citrom leve

    A sütéshez:

    • 7 dl étolaj
    • fahéjas porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat, és összedolgozzuk.

    Lereszeljük az almát, citromlével lelocsoljuk , az almát kinyomkodjuk és a tésztába dolgozzuk.

    Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk és feltekerjük.

    2 cm-es darabokra vágjuk,még 20 percet pihentetjük.

    Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

    Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, s fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon finom fánk.
    Bármikor elkészíthető,sőt tepsiben is süthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá