Vadas marha recept

Hozzávalók:
A leveshez:
- 50 dkg marha fehérpecsenye
- 4-5 nagy szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1-2 fej karalábé
- 8-10 szem kelbimbó
- 4-5 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só, bors, egész bors, kurkuma, őrölt kömény, gyömbér, petrezselyem, zellerlevél ízlés szerint
A mártáshoz:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- szemes bors, boróka bogyó, koriander
- 5-6 db babérlevél
- ecet
- mustár
- 4 dl tejföl
- 3 ek liszt
- 4 ek cukor
- olaj
Tálaláshoz:
- 50 dkg spagetti
Elkészítése:
A leves hozzávalóiból a szokott módon levest főzök.
Leszűrőm és a leszűrt levesből kiveszek kb 1-1,5 l-t.
A leveléhez hozzáadom a megpucolt vöröshagymát, illetve a fűszereket. Ecettel ízesítem és addig főzöm, amíg a hagyma megfő.
A levesből kivett zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, kelbimbó, burgonya, karalábé, zeller) villával összetöröm.
A cukrot karamellizálom és az újra főzött, újra leszűrt levessel felengedem és addig melegítem, amíg a cukor teljesen elolvad a levesben.
Egy másik edényben, kevés felforrósított olajon megpárolom, pirítom a főtt, összetört zöldségeket. Megszórom a liszttel és a karamellizált levessel felöntöm. Nem feltétlenül kell hozzá az egész. Ha sűrű, még utólag is tudom hígítani.
A tejfölt kikeverem az ízlés szerinti mustárral és ezt is a mártáshoz adom. Ha úgy érzem, hogy még mindig szükséges, akkor még adok hozzá a karamellizált levesből. Ahogy összeforraltam, készen is van.
A levesben főtt húst felszeletelem és a kifőtt spagettivel, a kész mártással tálalom.
Jó étvágyat!
Tipp:
A zöldségeket sosem turmixolom, így rusztikus (darabos) mártást kapok, én így szeretem.
Persze, ha valaki krémesebben szereti, akkor pépesítse a turmixszal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »