Hozzávalók:
A leveshez:
A mártáshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A leves hozzávalóiból a szokott módon levest főzök.
Leszűrőm és a leszűrt levesből kiveszek kb 1-1,5 l-t.
A leveléhez hozzáadom a megpucolt vöröshagymát, illetve a fűszereket. Ecettel ízesítem és addig főzöm, amíg a hagyma megfő.
A levesből kivett zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, kelbimbó, burgonya, karalábé, zeller) villával összetöröm.
A cukrot karamellizálom és az újra főzött, újra leszűrt levessel felengedem és addig melegítem, amíg a cukor teljesen elolvad a levesben.
Egy másik edényben, kevés felforrósított olajon megpárolom, pirítom a főtt, összetört zöldségeket. Megszórom a liszttel és a karamellizált levessel felöntöm. Nem feltétlenül kell hozzá az egész. Ha sűrű, még utólag is tudom hígítani.
A tejfölt kikeverem az ízlés szerinti mustárral és ezt is a mártáshoz adom. Ha úgy érzem, hogy még mindig szükséges, akkor még adok hozzá a karamellizált levesből. Ahogy összeforraltam, készen is van.
A levesben főtt húst felszeletelem és a kifőtt spagettivel, a kész mártással tálalom.
Jó étvágyat!
A zöldségeket sosem turmixolom, így rusztikus (darabos) mártást kapok, én így szeretem.
Persze, ha valaki krémesebben szereti, akkor pépesítse a turmixszal.