Ribizliszósz sültekhez recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg ribizli (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg kristálycukor
- 2 ek olaj
- 1 db lilahagyma
- 2 cm gyömbér
- 4 evőkanál balzsamecet
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A ribizlit leszárazom, megmosom és lecsepegtetem, ha fagyasztott szobahőmérsékleten felengedem.
Egy lábasban felolvasztom a cukrot és arany barnára pirítom.
Ezt követően meglocsolom az olajjal, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, belereszelem a gyömbért, belemérek 2 ek balzsamecetet és állandó keverés mellett megdinsztelem a hagymát.
Ezután hozzáadom a ribizlit, megszórom fahéjjal, sózom és lefedve, néha megkeverve, lassú tűzön 30 percig főzöm, amíg egy sűrű szószt nem kapok.
Végül a keményítőt, a maradék balzsamecetet és 1-2 ek vizet simára keverek, elkeverem a szószba, megforralom és tálalom.
Különösen finom natúr sült húsokhoz, egybesültekhez.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.