Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizliszósz sültekhez recept

Ribizliszósz sültekhez
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg ribizli (lehet fagyasztott is)
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 ek olaj
    • 1 db lilahagyma
    • 2 cm gyömbér
    • 4 evőkanál balzsamecet
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 csipet só
    • 1 ek keményítő

    Elkészítése:

    A ribizlit leszárazom, megmosom és lecsepegtetem, ha fagyasztott szobahőmérsékleten felengedem.

    Egy lábasban felolvasztom a cukrot és arany barnára pirítom.

    Ezt követően meglocsolom az olajjal, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, belereszelem a gyömbért, belemérek 2 ek balzsamecetet és állandó keverés mellett megdinsztelem a hagymát.

    Ezután hozzáadom a ribizlit, megszórom fahéjjal, sózom és lefedve, néha megkeverve, lassú tűzön 30 percig főzöm, amíg egy sűrű szószt nem kapok.

    Végül a keményítőt, a maradék balzsamecetet és 1-2 ek vizet simára keverek, elkeverem a szószba, megforralom és tálalom.

    Különösen finom natúr sült húsokhoz, egybesültekhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá