Ribizliszósz sültekhez recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg ribizli (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg kristálycukor
- 2 ek olaj
- 1 db lilahagyma
- 2 cm gyömbér
- 4 evőkanál balzsamecet
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A ribizlit leszárazom, megmosom és lecsepegtetem, ha fagyasztott szobahőmérsékleten felengedem.
Egy lábasban felolvasztom a cukrot és arany barnára pirítom.
Ezt követően meglocsolom az olajjal, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, belereszelem a gyömbért, belemérek 2 ek balzsamecetet és állandó keverés mellett megdinsztelem a hagymát.
Ezután hozzáadom a ribizlit, megszórom fahéjjal, sózom és lefedve, néha megkeverve, lassú tűzön 30 percig főzöm, amíg egy sűrű szószt nem kapok.
Végül a keményítőt, a maradék balzsamecetet és 1-2 ek vizet simára keverek, elkeverem a szószba, megforralom és tálalom.
Különösen finom natúr sült húsokhoz, egybesültekhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »