Ribizliszósz sültekhez

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg ribizli (lehet fagyasztott is)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 ek olaj
  • 1 db lilahagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A ribizlit leszárazom, megmosom és lecsepegtetem, ha fagyasztott szobahőmérsékleten felengedem.

Egy lábasban felolvasztom a cukrot és arany barnára pirítom.

Ezt követően meglocsolom az olajjal, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, belereszelem a gyömbért, belemérek 2 ek balzsamecetet és állandó keverés mellett megdinsztelem a hagymát.

Ezután hozzáadom a ribizlit, megszórom fahéjjal, sózom és lefedve, néha megkeverve, lassú tűzön 30 percig főzöm, amíg egy sűrű szószt nem kapok.

Végül a keményítőt, a maradék balzsamecetet és 1-2 ek vizet simára keverek, elkeverem a szószba, megforralom és tálalom.

Különösen finom natúr sült húsokhoz, egybesültekhez.