Házi majonéz recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 teáskanál só
- csipet porcukor
- 1,5 teáskanál mustár
- 2 teáskanál citromlé
- 50 ml olívaolaj
- 300 ml napraforgó olaj
Elkészítése:
A kétféle olajat kimérjük egy edénybe.
A tojássárgákat, cukrot, sót, mustárt egy edénybe mérjük és robotgéppel elkezdjük kihabosítani. Kb 5 perc után elkezdjük lassan belecsorgatni az olajat és folytatjuk a keverést közben. Csak lassan, több adagban dolgozzuk bele az olajat, különben nem tudja a massza felvenni és elválik a többi alapanyagtól. Addig folytatjuk, amíg az összes olajat fel nem veszi a tojássárgás keverék.
A citromlevet a végén dolgozzuk csak bele.
Ha jól dolgoztunk, akkor egy sűrű masszát kaptunk a végére. A házi majonéz sokkal töményebb, testesebb, mint a bolti társai.
2-3 napnál tovább ne tároljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »