Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros marhapörkölt recept

Vörösboros marhapörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhahús
    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2-3 tk házi pirospaprika
    • 3 zöldpaprika
    • 3 paradicsom
    • köménymag
    • 2-3 dl vörösbor

    Elkészítése:

    Egy edényben az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt félretesszük. A megmaradt zsírra rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát.

    Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben), majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.

    Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát.

    Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk.

    Mielőtt elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot és a vörösbort, majd készre pároljuk.

    Nokedlivel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá