Vörösboros marhapörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 10-15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tk házi pirospaprika
  • 3 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • köménymag
  • 2-3 dl vörösbor

Elkészítése:

Egy edényben az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt félretesszük. A megmaradt zsírra rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát.

Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben), majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.

Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát.

Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk.

Mielőtt elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot és a vörösbort, majd készre pároljuk.

Nokedlivel tálaltam.