Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy edényben az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt félretesszük. A megmaradt zsírra rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát.
Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben), majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.
Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát.
Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk.
Mielőtt elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot és a vörösbort, majd készre pároljuk.
Nokedlivel tálaltam.