Vörösboros marhagulyás újkrumplival recept
Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 tk egész köménymag
- 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
- 1 tk pirospaprika
- 60 dkg újkrumpli
- 2-3 dl vörösbor
- 3 dl víz
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. Az újkrumplit kaparjuk le, majd kockázzuk fel.
Egy edénybe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk fehéredésig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, főzzük majdnem puhára a húst (amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús).
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, öntsük fel a vörösborral, majd főzzük puhára.
Tipp:
Tálaláskor szedjük tányérba a marhagulyást, majd friss kenyérrel és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









