Vörösboros marhagulyás újkrumplival recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 tk egész köménymag
- 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
- 1 tk pirospaprika
- 60 dkg újkrumpli
- 2-3 dl vörösbor
- 3 dl víz
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. Az újkrumplit kaparjuk le, majd kockázzuk fel.
Egy edénybe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk fehéredésig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, főzzük majdnem puhára a húst (amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús).
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, öntsük fel a vörösborral, majd főzzük puhára.
Tipp:
Tálaláskor szedjük tányérba a marhagulyást, majd friss kenyérrel és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »