Vörösboros marhagulyás újkrumplival recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 tk egész köménymag
- 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
- 1 tk pirospaprika
- 60 dkg újkrumpli
- 2-3 dl vörösbor
- 3 dl víz
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. Az újkrumplit kaparjuk le, majd kockázzuk fel.
Egy edénybe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk fehéredésig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, főzzük majdnem puhára a húst (amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús).
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, öntsük fel a vörösborral, majd főzzük puhára.
Tipp:
Tálaláskor szedjük tányérba a marhagulyást, majd friss kenyérrel és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »