Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. Az újkrumplit kaparjuk le, majd kockázzuk fel.
Egy edénybe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk fehéredésig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, főzzük majdnem puhára a húst (amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús).
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, öntsük fel a vörösborral, majd főzzük puhára.
Tálaláskor szedjük tányérba a marhagulyást, majd friss kenyérrel és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.