Vörösboros marhagulyás újkrumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 tk egész köménymag
  • 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
  • 1 tk pirospaprika
  • 60 dkg újkrumpli
  • 2-3 dl vörösbor
  • 3 dl víz
  • 1 ek zsír

Elkészítése:

A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. Az újkrumplit kaparjuk le, majd kockázzuk fel.

Egy edénybe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk fehéredésig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, főzzük majdnem puhára a húst (amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús).

Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, öntsük fel a vörösborral, majd főzzük puhára.

Tipp:

Tálaláskor szedjük tányérba a marhagulyást, majd friss kenyérrel és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.