Teriyaki marha brokkolival recept
Hozzávalók
- 0,5 kg marhahátszín
- 2 evőkanál keményítő
- 1 dl szójaszósz
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 gerezd fokhagyma (darált)
- 1 evőkanál friss gyömbér
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 kávéskanál szezámolaj
- 1 kávéskanál chili pehely
- 300g fagyaszott, vagy friss brokkoli
- 4 evőkanál olaj
Köretnek:
- Rizs, vagy tészta
Elkészítése:
A hátszínt csíkokra vágjuk, mint ha tokányt készítenénk, majd egy jól záródó edénybe tesszük a keményítővel együtt és összerázzuk addig, amíg a hús minden oldala keményítős nem lesz.
Egy kis edényben összekeverjük a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot és a szezámolajat, valamint a chili pelyhet. (Ha nem szeretnénk csípősre, ez el is maradhat).
Egy nagy wokban olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a húst. Figyeljünk, hogy ne ragadjanak össze, minden oldaluk szépen megpiruljon.
Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk.
Felöntjük az előzőleg összekevert szósszal és addig forraljuk, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.
Tésztával, vagy rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.