Tépett marhaszegy recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg marhaszegy (csont nélkül)
Páchoz:
- 2 evőkanál borsos steak fűszerkeverék
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl steak szósz
- 1 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A szegyet készítsük elő a pácoláshoz. A fűszerkeveréket, fokhagymaport és a bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük a húsba.
Fóliával lefedve tegyük először 120 C°-os sütőbe. Kb 1-1,5 óránként nézzük meg és a kisülő zsírral, páclével locsoljuk meg és fedjük le. Amikor félig átsült a hús (ez akár 3-4 óra is lehet!), emeljük a sütő hőmérsékletét 150 C°-ra.
Rakjuk mellé a burgonyát és a fokhagymát. Takarjuk vissza a fóliával és süssük tovább amíg a burgonya is megsül.Vegyük le a fóliát, kenjük át a húst még utoljára a páccal.
Állítsuk 170 C°-ra a sütőt és kb 10-15 perc alatt süssük szép pirosra a húst.
A még meleg húst két villa segítségével tépkedjük szét, majd adjuk hozzá a steak mártást és keverjük össze.
Az elkészült marhaszegyet a vele sült burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »