Tépett marhaszegy recept
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg marhaszegy (csont nélkül)
Páchoz:
- 2 evőkanál borsos steak fűszerkeverék
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl steak szósz
- 1 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A szegyet készítsük elő a pácoláshoz. A fűszerkeveréket, fokhagymaport és a bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük a húsba.
Fóliával lefedve tegyük először 120 C°-os sütőbe. Kb 1-1,5 óránként nézzük meg és a kisülő zsírral, páclével locsoljuk meg és fedjük le. Amikor félig átsült a hús (ez akár 3-4 óra is lehet!), emeljük a sütő hőmérsékletét 150 C°-ra.
Rakjuk mellé a burgonyát és a fokhagymát. Takarjuk vissza a fóliával és süssük tovább amíg a burgonya is megsül.Vegyük le a fóliát, kenjük át a húst még utoljára a páccal.
Állítsuk 170 C°-ra a sütőt és kb 10-15 perc alatt süssük szép pirosra a húst.
A még meleg húst két villa segítségével tépkedjük szét, majd adjuk hozzá a steak mártást és keverjük össze.
Az elkészült marhaszegyet a vele sült burgonyával tálaljuk.