Tépett marhaszegy

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
420 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg marhaszegy (csont nélkül)

Páchoz:

  • 2 evőkanál borsos steak fűszerkeverék
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl steak szósz
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítése:

A szegyet készítsük elő a pácoláshoz. A fűszerkeveréket, fokhagymaport és a bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük a húsba.

Fóliával lefedve tegyük először 120 C°-os sütőbe. Kb 1-1,5 óránként nézzük meg és a kisülő zsírral, páclével locsoljuk meg és fedjük le. Amikor félig átsült a hús (ez akár 3-4 óra is lehet!), emeljük a sütő hőmérsékletét 150 C°-ra.

Rakjuk mellé a burgonyát és a fokhagymát. Takarjuk vissza a fóliával és süssük tovább amíg a burgonya is megsül.Vegyük le a fóliát, kenjük át a húst még utoljára a páccal.

Állítsuk 170 C°-ra a sütőt és kb 10-15 perc alatt süssük szép pirosra a húst.

A még meleg húst két villa segítségével tépkedjük szét, majd adjuk hozzá a steak mártást és keverjük össze.

Az elkészült marhaszegyet a vele sült burgonyával tálaljuk.