Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pacalpörkölt recept

Sajtos pacalpörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Bizony bármennyire is furcsán hangzik van ilyen, legalább is az Én konyhámban!
    Nagyon kedveljük a pacal eme fogyasztási formáját, legyen az említett sajt reszelhető vagy folyékony állagú.
    A pacal ízét kiemeli, így remekbe szabott fogás és nem meggyalázása a magyar konyhának :)
    Egy próbát megér és ki-ki, maga is eldöntheti! ;)

    Hozzávalók:

    • 1-2 kg pacal (minél több, annál jobb)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej hagyma
    • 1 kupaknyi ecet (az abáláshoz)
    • Főzéshez:
    • 2 nagyobb fej hagyma
    • 1-2 fehér paprika
    • 1 paradicsom
    • őrölt piros paprika
    • bors
    • majoránna és egész kömény ízlés szerint (intenzívebb, mint az őrölt)
    • olaj (vagy hagyományosan zsír)
    • víz
    • csípős paprika belevágva vagy, hogy csak az élvezze, aki erősen szereti, egyben a vége felé belefőzve
    • 15-20 dkg reszelt sajt vagy 1-2 kinyomós tömb sajt

    Elkészítése:

    Először, én általában előző nap, megabáljuk a pacalt fenti alapanyagokkal, kb egy órát, annyi vízben, hogy ellepje.

    A hagymát kockázzuk, olajon vagy zsíron a sóval együtt megdinszteljük. Félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a pacalt, a paprikát, paradicsomot és felöntjük (víz pótlásra közben szükség lehet). Fűszerezzük és készre főzzük.

    Na persze ez lehet 3-4 óra is, attól függ milyen vénecske volt a pacal gazdája :P

    Sós vízben főtt burgonyával, frissen rászórt sajttal és különféle savanyúkkal, melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá