Bizony bármennyire is furcsán hangzik van ilyen, legalább is az Én konyhámban!
Nagyon kedveljük a pacal eme fogyasztási formáját, legyen az említett sajt reszelhető vagy folyékony állagú.
A pacal ízét kiemeli, így remekbe szabott fogás és nem meggyalázása a magyar konyhának :)
Egy próbát megér és ki-ki, maga is eldöntheti! ;)
Hozzávalók:
- 1-2 kg pacal (minél több, annál jobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 kupaknyi ecet (az abáláshoz)
- Főzéshez:
- 2 nagyobb fej hagyma
- 1-2 fehér paprika
- 1 paradicsom
- őrölt piros paprika
- só
- bors
- majoránna és egész kömény ízlés szerint (intenzívebb, mint az őrölt)
- olaj (vagy hagyományosan zsír)
- víz
- csípős paprika belevágva vagy, hogy csak az élvezze, aki erősen szereti, egyben a vége felé belefőzve
- 15-20 dkg reszelt sajt vagy 1-2 kinyomós tömb sajt