Bizony bármennyire is furcsán hangzik van ilyen, legalább is az Én konyhámban!
Nagyon kedveljük a pacal eme fogyasztási formáját, legyen az említett sajt reszelhető vagy folyékony állagú.
A pacal ízét kiemeli, így remekbe szabott fogás és nem meggyalázása a magyar konyhának :)
Egy próbát megér és ki-ki, maga is eldöntheti! ;)
Hozzávalók:
Elkészítése:
Először, én általában előző nap, megabáljuk a pacalt fenti alapanyagokkal, kb egy órát, annyi vízben, hogy ellepje.
A hagymát kockázzuk, olajon vagy zsíron a sóval együtt megdinszteljük. Félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a pacalt, a paprikát, paradicsomot és felöntjük (víz pótlásra közben szükség lehet). Fűszerezzük és készre főzzük.
Na persze ez lehet 3-4 óra is, attól függ milyen vénecske volt a pacal gazdája :P
Sós vízben főtt burgonyával, frissen rászórt sajttal és különféle savanyúkkal, melegen tálaljuk.